איך אפשר לעודד שחרור דופמין באופן טבעי בעזרת תזונה?

Category: דופמין טבעי

הגוף מייצר דופמין מחומצת האמינו טירוזין, שנמצאת במזונות רבים. שילוב של מזונות עשירים בטירוזין יחד עם תזונה מאוזנת יכול לתמוך בשחרור דופמין טבעי ולסייע בשמירה על רמות יציבות שלו.

דוגמאות למזונות שעשויים לתרום:

  • חלבונים מן החי – עוף, הודו, דגים, ביצים ומוצרי חלב.

  • חלבונים מן הצומח – קטניות (עדשים, שעועית), טופו, טמפה.

  • אגוזים וזרעים – שקדים, אגוזי מלך, גרעיני דלעת, שומשום.

  • ירקות ופירות מסוימים – אבוקדו, בננות, סלק, תרד.

  • מזונות עשירים בנוגדי חמצון – פירות יער, קקאו איכותי, ירקות ירוקים – מסייעים להגן על תאי העצב המייצרים דופמין.

בנוסף, חשוב לשמור על רמות מאוזנות של ויטמינים ומינרלים החיוניים לייצור הדופמין, כמו ויטמין B6, ויטמין C, מגנזיום וברזל.

מהשטח, אנשים מדווחים שכאשר הם משלבים תזונה עשירה בחלבון איכותי כבר בבוקר (למשל חביתה עם ירקות ואבוקדו), הם חווים ערנות ומיקוד טובים יותר לאורך היום.

📚 מקורות:

  • Dopaten – מזונות טבעיים להגברת דופמין.

  • Harvard Health – Nutrition and brain neurotransmitters.

  • האגודה הישראלית לתזונה קלינית.


המידע באתר דופטן אינו מהווה ייעוץ רפואי, אבחנה או תחליף להתייעצות עם רופא או איש מקצוע מוסמך.